Tilskud til ansættelse af højtuddannet

Mulighederne for tilskud til ansættelse af en akademisk medarbejder er mange, og som virksomhedsejer kan det være et rent kludetæppe. Der er mange forskellige ordninger, du kan bruge, for at få dækket en del af dine udgifter til ansættelser.

Lige for god ordens skyld:
Der er ingen af ordningerne der kan eller skal give dig fast gratis arbejdskraft. Det er ordninger der har til formål at:

Give jer tid til at se en ny medarbejder an
Eller
Få løst en specifik opgave

De ordninger vi kommer omkring er:

Vi sætter fokus på tilskud til ansættelse af højtuddannede, men mange af de nævnte ordninger kan også bruges til andre medarbejdergrupper.

Vi ved, at valget af en ny medarbejder er vigtigt og kan være dyrt – så se om du kan få mere sikker økonomisk opstart med en nyansættelse.

Ordningerne bør ikke stå alene, og du bør som arbejdsgiver tage udgangspunkt i dine behov, kandidatens kvalifikationer og til sidst tilskud.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Persondata og cookies.
I Accept

 

Virksomhedspraktik

Virksomhedspraktik giver dig som arbejdsgiver mulighed for at se, om den ny medarbejder og din virksomhed er et godt match.
Du kan som arbejdsgiver få en ledig i praktik i op til 4 uger.
Din ny medarbejder er på prøve i din virksomhed. Der er altså ikke tale om regulær ansættelse. Så ingen kontrakt eller lønudbetaling.
Din ‘praktikant’ får dagpenge under forløbet. Forløbet skal godkendes af den lediges jobcenter og din virksomhed skal være godkendt som praktiksted. Godkendelsen er hverken svær eller krævende.Det lokale jobcenter skal godkende virksomheden til virksomhedspraktik, inden I kan starte.

Efter de 4 uger er der ingen ansættelsesforpligtelser.

Din potentielle nye medarbejder skal være ledig, men kan i princippet godt være meldt ledig samme dag.

 

Løntilskud

Med denne ordning får du som virksomhed – ja du gættede rigtigt – tilskud til lønnen.

Din virksomhed kan få tilskud til lønnen på knap 80 kr. i timen og kan have den ledige i løntilskud i op til 1 år.
Du skal dog regne med kun at få 3 måneder godkendt. Et helt år gives kun i særlige tilfælde, hvor den ledige er langt fra arbejdsmarkedet.

Forløbet skal godkendes af jobcentret i medarbejderens kommune.
Ansættelse er på baggrund af en ansættelseskontrakt begrænset til den aftalte periode, og din potentielt nye medarbejder skal have været ledig i mindst 6 måneder for at være berettiget til løntilskud. Husk: Ingen kontrakt inden aftalen med jobcenter er på plads.

Landdistriktsvækstpilot

Gennem Landdistriksvækstpilot-ordningen kan du få op 150.000 kr i tilskud til en 1-årig ansættelse. Den ansatte skal arbejde med et nyt projekt (nyt og rentabelt). Medarbejderen skal være ny i virksomheden og skal have en uddannelse I ikke har i virksomheden i forvejen.

Ordningen er lille og populær. Anssøgningskemaet er ikke langt (ca. 2 siders tekst til det hele). Men der  Så tjek ind med os i god tid eller kontakt Innovationsfonden direkte. Ordningen giver dig 12.500 kr. i støtte årligt. Projekter støttet herfra skal i en rimelig grad være præget af nytænkning af proces, produkt eller service, altså skal den ny medarbejder bringe ny viden i spil i din virksomhed. Det skal ud over at være innovativt også have et markedsmæssigt potentiale.

Kort sagt: Det skal være nyt, og du skal kunne tjene penge på det.

Innobooster

Både Innobooster og Landdistriktsvækstpiloten har løbende indtag og har ca. 4 ugers sagsbehandlingstid. Søger du den store Innobooster, skal du oven i de 4 uger lægge tid til fremlæggelse af projekt (regn med 8-10 uger i alt, fra du sender til endelig bevilling på den store).
De 2 ordninger giver dig det største tilskud til ansættelse i kroner og øre, med plads til andre. Men Innobooster er også lidt sværere at søge. Til gengæld kan den finansiere både nye og gamle medarbejdere.
Du kan søge tilskud på op til 500.000 kr. i den lille og 1.500.000 kr i den store.
Begge steder skal du selv lægge 2 kroner for hver krone fonden giver i tilskud. Men dine egne timer kan medgå som en del af din egenfinansiering, til 600 kr. i timen (og det er i hvert fald lidt mere end jeg går til).

Altså tilskud på 33%, de penge du selv bruger kan være egne timer. Så bruger du hele rammen på den lille får du 500.000 kr., men skal selv lægge 1.000.000 kr. i projektet.Lyt dig klogere med vores podcast, nedenfor har du 2 episoder hvor vi tager Innobooster og Landdistriktsvækstpiloten under kærlig behandling.

Studiepraktik/Studie

Tilskud til ansættelse af akademikerEn af de små løsninger i denne sammenhæng er brug af studerende. De koster ikke meget, men kan give dig en ny fleksibel ressource i din virksomhed.
Det er en mulighed for at prøve nye kompetencer af i din virksomhed, få viden eller fleksibel kapacitet.
Praktikforløb er gratis og varer ca. 3-4 måneder.

Studiejob giver fleksibel mødetid og timetal. Ansætter du en studiejobber anbefaler vi 1-2 dage om ugen og det vil ca. stå dig i 5.000 kr. pr. mdr.

 

Oversigt over tilskudsordninger til ansættelse af en højtuddannet

Den korte oversigt med de mest brugte tilskudsordninger til ansættelse af nye medarbejdere.

Står der i oversigten ét, men siger eksempelvis Jobcenter noget andet, så ring lige. De kan sagtens have ret, vi har bare ikke haft plads til alle undtagelserne.

Men du er velkommen til at få en melding fra os med på vej.

Ring 99 45 52 00 eller skriv til erhverv@99454545.dk

Seneste indlæg

 • Tidsregistrering

  Let tidsregistrering med Mariannes timeregnskab

 • Tilladelse til at holde åbent 2. pinsedag 2024

 • smv vækstpilot

  SMV Vækstpilot Tilskud til ansættelse

 • Tjekliste til opstart af virksomhed

 • Nytårskur 2024

Seneste podcasts

 • Forsvarsoplæg: DC-Supply A/S Leverandør til forsvarsindustrien #59

  Gæst: Mikkel Kastrup Adm. Direktør, DC-Supply A/S

 • Forsvarsoplæg: Udvikling af forsvarsindustrien i lyset af forsvarsforliget #58

  Gæst: Joachim Finkielman Direktør, DI Forsvar og Sikkerhed