Opstart af importvirksomhed

Om at starte en importvirksomhed

Finder du tanken om at handle med andre lande spændende? Nyder du at opleve og omgås med fremmedsprog, fremmede kulturer og ville du gerne kunne tilbyde danske forbrugere en vare, der er produceret langt væk? Så er import-branchen måske noget for dig.

I snart et årti har vi i Danmark, som så mange andre steder i verden, talt meget om globalisering. Det er blevet meget mere naturligt at handle med hinanden på tværs af landegrænser, end det har været tidligere. Tit ejes virksomheder endda på tværs af grænser, og datterselskaber etableres i stigende grad i udlandet. Det er da også blevet meget nemmere at arbejde internationalt – men der er stadig mange regler, som man skal være opmærksom på, hvis man overvejer denne branche. Disse regler vil denne startvejledning hjælpe med at få overblik over.

Store kæder af butikker er helt fremme med indkøb i udlandet. De køber store partier til gode priser, de har pladsen på hylderne i butikkerne og de har store centrallagre. Men dem skal du ikke konkurrere med. En lille ny importør må finde sin helt egen niche. Du skal derfor være dygtig til noget helt specielt. Det kan enten være noget unikt ved selve produktet, eller noget anderledes ved den måde, du tager det hjem eller sælger det videre på.

Seneste indlæg

 • Tidsregistrering

  Let tidsregistrering med Mariannes timeregnskab

 • Tilladelse til at holde åbent 2. pinsedag 2024

 • smv vækstpilot

  SMV Vækstpilot Tilskud til ansættelse

 • Tjekliste til opstart af virksomhed

 • Nytårskur 2024

Seneste podcasts

 • Forsvarsoplæg: DC-Supply A/S Leverandør til forsvarsindustrien #59

  Gæst: Mikkel Kastrup Adm. Direktør, DC-Supply A/S

 • Forsvarsoplæg: Udvikling af forsvarsindustrien i lyset af forsvarsforliget #58

  Gæst: Joachim Finkielman Direktør, DI Forsvar og Sikkerhed