Persondataforordningen forklaret for virksomheder

Den 28. maj 2018 træder den ny persondataforordning i kraft. Det betyder at du som virksomhed kan få MEGET store bøder hvis du ikke:

  • Passer godt på de oplysninger du har på personer
  • Fortæller hvilke oplysninger du samler, til hvad og hvem der har adgang til dem
  • Har lavet en oversigt over data-gemt med hvad, hvor og hvornår

Hvad og hvordan du gør er et af emnerne vi tager fat i denne episode af IndustriKvarteret

Går det galt og bliver du ‘taget’ er bøderne slemme, de starter i 10.000.000 €-klassen.
Det du skal gøre lyder måske ikke af meget, men tænker du det først igennem så tager det om sig.

Der er meget der skal tages højde for. Lønsystemer, mail, konkurrencer, kundekartotek og meget mere.

Det kan tage pippet fra de fleste. Men som privatperson syntes vi vel alle sammen det er rart at vide der er styr på hvor vores private oplysninger ender og hvor længe.

Denne episodes gæst

Denne episodes specialist og gæst er Trine Binderup Larsen fra ADVODAN.

Hun besvarede vores spørgsmål om forordningen både de rimelig og de uventede. Og det klarede hun ganske godt.

Så brug de ca. 45 minutter dette afsnit varer så du er mere klar på hvad og hvordan du skal agere med den ny forordning.

Fra persondatalov til forordning

Faktisk er der indholdsmæssigt ikke langt fra den gamle persondatalov vi har i Danmark og over til forordningen. Målet har været beskyttelse af brugerne. Konsekvenserne og mulighederne for datasamling var bare ikke ligeså store i maj 2000 da persondataloven blev vedtaget.

Dengang var Google 1½ år gammel som virksomhed og Facebook lå 3 år ude i fremtiden og Netfilx’s forretning bestod i DVD-udlejning sendt med post. Alle 3 virksomheder er en af grundende til EU satte gang i udarbejdelse af en persondataforordning. Med IT-udviklingen er dataindsamling og behandling gjort lettere, hurtigere og mere omfangsrigt.

At de store virksomheder kan går desværre også udover din virksomhed. Selvom vi og EU godt ved din tilgang og brug af data ikke er ligeså omfangsrig som hverken Google eller Facebooks.

Når det er sagt skal vi alle sammen passe på hinandens oplysninger, som virksomhed er det ekstra vigtigt.

Links relevante for Persondataforordningen:

https://www.datatilsynet.dk/

Dansk Industri https://www.danskindustri.dk/vi-radgiver-dig-ny/virksomhedsregler-og-varktojer/it-og-datasikkerhed/persondatabeskyttelse-gdpr/

https://www.advodan.dk/erhverv/persondata/

Henning Mortensens excel ark til forbedre dit overblik: https://www.linkedin.com/pulse/nyt-gratis-v%C3%A6rkt%C3%B8j-kan-lette-arbejdet-med-henning-mortensen/

Seneste episoder

  • Tyskland Repost #49

    Gæst: Thomas Hvidtfeldt

  • Whistleblower #48

    Gæst: Uffe Koch - Whistlepilot

  • Hacking og IT-sikkerhed – genudgivelse #47

    Gæst: Dennis Ellebæk & Else Bondegaard Ellebæk fra Prueba Security

  • Pressehåndtering -genudgivelse #46

    Gæst: Anne Falck

  • Byggeansøgning og klimakrav #45

    Gæst: Flemming Jacobsen - Brønderslev Kommune

Abonner på IndustriKvarteret

Gæst: Trine Binderup Larsen, ADVODAN

IndustriKvarteret udgives af: Brønderslev Erhverv

Redaktion og interviewer: Rasmus Pedersen

Skal vi kontakte dig?

  • Rasmus Pedersen

    Chefkonsulent

    T: +45 99 45 51 97

    M: +45 41 91 83 30

Vil du også være medlem af Brønderslev Erhverv?

  • Få virksomhedslister opdelt efter dine ønsker

  • Deltag i, og hav stemmeret på, vores årlige generalforsamlingen

  • Få hjælp til at søge midler til udvikling af din virksomhed

  • Få forskellige medlemstilbud fra tid til anden

  • Vi hjælper dig med at finde lokaler der passer til din virksomhed

Brønderslev Erhverv
Håndværkervej 1
9700 Brønderslev
Vis på Google Maps