FORSIKRING

Hvilke forsikring skal du tegne?

Når man foretager skiftet fra lønmodtager til iværksætter, er der en del sikring, der skal tages højde for. Sikring, som man som lønmodtager kan tage for givet – eksempelvis løn under sygdom og udbedring af fejl i den service man udbyder.

Du bør som iværksætter overveje disse forsikringer:

Selvstændige kan først få sygedagpenge fra det offentlige efter to ugers sygdom. Men du kan tegne en forsikring for selvstændig erhvervsdrivende og dermed få ret til sygedagpenge fra 1. eller 3. sygedag.
Forsikringen tegnes ved staten og du melder dig syg online på virk.dk
Er du i tvivl om hvilken forsikring, du skal vælge så læs mere på Virk.dk du kan også tegne forsikringen derinde. Vil du undgå det store klik cirkus til du finder det rigtige sted så er du heldig. Klik her for at tegne sygedagpengeforsikringen. 

Hvad koster en sygedagpengeforsikring?

Tegner du forsikringen gældende fra 3. sygedag koster den mellem 1836 kr og 4254 kr afhængig af hvor meget og fra hvornår den skal dække.

 

Erhvervsansvarsforsikringen omfatter det erstatningsansvar, du kan blive pålagt som ejer af din virksomhed, men også det ansvar, som du og dine ansatte kan blive pålagt for jeres handlinger i forbindelse med arbejdets udførelse.

Ejer du selv bygningerne, bør du som minimum tegne en bygningsbrandforsikring. Hvis der er lån i bygningerne, vil realkreditinstituttet som hovedregel stille krav om, at du har tegnet bygningsbrandforsikring. Dermed har banken sikkerhed for deres lån i tilfælde af brand.

Som køber og sælger risikerer du, at dine varer beskadiges eller bortkommer i forbindelse med transporten – uanset om der er tale om indenlands- eller udenlandstransport. Men du har mulighed for at forsikre dine varer med en transportforsikring, både når de kommer fra din leverandør, og når du selv sender dem videre til dine kunder.

Den lovpligtige arbejdsskadeforsikring sikrer alle ansatte erstatning for ulykke eller sygdom, der skyldes arbejdet.

Forsikringen dækker, når skaden er forårsaget af en vare eller tjenesteydelse fra dig, efter at varen er bragt i omsætning, eller ydelsen er leveret.
Vi råder altid til at vælge dækninger mod brand, tyveri, vandskade og driftstab – de dækker virksomhedens mest basale behov.

Det er langt fra alle forsikringerne, der er lovpligtige, men ikke desto mindre vil de være gode at have, hvis uheldet skulle være ude. Med de rette forsikringer undgår du at stå med en kæmperegning efter uheld, indbrud eller lignende.

Alle forsikringer (bortset fra sygeforsikring) kan tegnes ved dit eget forsikringsselskab. Men som med privatforsikringer kan der også på erhvervsforsikringer være store forskelle på pris og dækning. Derfor er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber. Du kan også søge råd ved en uafhængig forsikringsmægler, som kan hjælpe dig med at vælge og både forsikringstype og -selskab.

Du kan læse mere om forsikringer for selvstændige på Statens Administration.

Skal vi kontakte dig?

Brønderslev Erhverv er finansieret af Brønderslev Kommune. Vi er sat i verden for at hjælpe virksomhederne i kommunen til at skabe øget omsætning, større overskud og flere ansættelser.

Det betyder at ligegyldig hvilken vej du vælger vil vi i rådgivningen sætte din virksomheds behov først – der er ingen skjulte dagsordner.HVAD ARBEJDER VI MED?
VIL DU HAVE NYT FRA OS?
Vi sender ca. 1 gang om ugen
Ingen pjat -kun korte nyheder!
FÅ TJEK PÅ DIN OPSTART
Vi har samlet den ultimative liste,
over hvad du skal huske inden du starter virksomhed.
Få vores gratis tjekliste til opstart af virksomhed.
Når vi nu alligevel skriver....
Sku’ du så ikke have en mail med?
Do you want more traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER AND START INCREASING YOUR PROFITS NOW!
* we never share your e-mail with third parties.
Vi vurderer situationen i forhold til arrangementer og rådgivning