Ansættelse af nye medarbejdere

Her finder du gode råd til ansættelse af nye medarbejdere samt mulige støtteordninger til at give din ansættelse et lille ekstra skub.

Ansættelse

Få tilskud til ansættelse af din næste medarbejder

Overordnet er der 3 mulige løsninger for dig:

  1. Genbesættelse af en stilling
  2. Ansættelse i nyoprettet stilling
  3. Ansættelse af studerende i studiejob

Der er også 3 muligheder for dig at få tilskud til ansættelse af din nye medarbejder:

  1. Landdistriktsvækstpilot
  2. Tilskud gennem jobcenter
  3. Vækst via Viden

Det der er vigtigt når du skal finde en ny medarbejder er at du overvejer:

  • Opgaver der skal løses – skriv ned hvilke opgaver du har brug for at få løst, særligt
  • Ansættelsens type,  varighed og timeantal
  • hvordan du vil finde medarbejderen, her kan du bruge jobcenter, a-kasser og netværk eller du kan lave et jobopslag – jobopslag kan være med til at profilere din virksomhed, hvor den anden løsning ofte er hurtigere.

 

Overordnet, har du brug for en ny medarbejder kan Jobcenteret hjælpe dig, det samme gælder de mange a-kasser som eksempelvis Akademikernes A-kasse eller Dansk Metal A-kasse

Her kan du få hjælp til at finde de ledige kandidater til din stilling, det er særligt hvis det haster denne løsning er god.

Løn til den nye medarbejder

Husk lige meget hvilken vej du vælger til når du skal finde den rigtige medarbejder skal du have overvejet hvilke opgaver medarbejderen skal løse og hvor meget du har råd til at betale i løn. Et evt. lønniveau kan du finde på eksempelvis DJØFs hjemmeside her har de lagt en lønberegner til deres medlemmer, men den kan du selvfølgelig også bruge til at få en ide om hvor meget eller lidt en ny medarbejder skal have i løn.
Husk der er meget stor forskel på lønniveauet fra Nordjylland til Hovedstaden. Så vælg den rigtige geografi i beregneren, ikke?

Du kan typisk også finde kontrakter på fagforeningernes hjemmeside. Der vil være en del i kontrakten du kan fjerne, en ansættelseskontrakt skal strengt taget kun indeholde et hvem, hvad, hvor og hvor meget. Altså medarbejder, opgaver, arbejdssted og løn. Det der ligger derudover er dækket af funktionærloven.